Vad är CrossFit – Del 2

 

– En stillasittande vardag där vi inte rör oss tillräckligt  

Rörelse

Dagens samhälle har blivit mer och mer stillasittande. En vanlig dag för många börjar med att man vaknar, sätter sig vid matbordet och äter frukost, sedan sätter man sig i bilen och åker till jobbet. Väl på jobbet sätter man sig vid sitt kontor och jobbar 8 timmar. På vägen hem väljer man att ta vägen förbi gymmet och sätter sig på några maskiner och tränar. Väl hemma efter en lång dag sätter man sig i soffan innan man går och lägger sig.

Det är väldigt mycket sittande på en dag, det är inte konstigt att folk har problem med axlar, rygg, knän osv.

Gemenskap Ungdomar
Människan är gjord för rörelse, så som barnen behöver ut och röra på sig på sina raster i skolan behöver vuxna också röra på sig för att må bra. Istället för att sitta stilla i maskiner när man skall träna försöker vi i CrossFit att få er att göra så mycket olika rörelser som möjligt. Se barnen på lekplatsen, de kryper, klättrar, lyfter, hoppar mm. Det är det vi gör tillsammans på våra träningar.

Eftersom de flesta har stillasittande jobb så ser vi till att lägga in en ordentlig uppvärmning i våra pass där man blir varm och sedan arbetar med rörlighet för att släppa på stela axlar, höfter och knän som man kan ha fått av allt sittande.
Efter passen ser vi till att ta hand om era kroppar med nedvarning i form av stretch och massage.
Alla människor borde veta hur man tar hand om sin kropp med träning och återhämtning. Vi ser till att ni lär er detta.

 

  • En gemenskap

Gemenskap

“Att träna tillsmans föder kamratskap”

CrossFit tränas ofta i grupp. Att genomgå fysiska och psykiska prövningar med andra ger en speciell gemenskap och sammanhållning. Inte sällan utgör en CrossFit-box lika mycket träningsanläggning som “fritidsgård för vuxna”. Det blir med tiden en plats där man känner tillhörighet och vänskap. Det blir en plats där likasinnade samlas och umgås (oavsett bakgrund). Den här gemenskapen är samma i alla CrossFit boxar runt om i hela världen. CrossFit handlar både om gemenskap samt effektiv träning. Förutom vuxna som utövar CrossFit finns även för barn och ungdomar hos CrossFit Västkusten.

”Texten är skriven av CrossFit Nordic och CrossFit Västkusten”

Läs även:
Vad är CrossFit – Del 1
Vad är CrossFit – Del 3 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar