Vad är CrossFit – Del 3

-EN LIVSSTIL

Många människor har CrossFit på sin topplista över saker som förändrat deras liv. Det innebär oftast en vändpunkt i mångas liv mot det bättre, ur hälsoperspektiv. Man dras lätt med i den positiva spiral som sätts igång av den starka gemenskapen och glädjen som kommer med träningen. Träningsrutiner börjar falla på plats, medvetenheten kring kosten tilltar, motivationen ökar och ens prioriteringar i livet skiftar mer mot själv omhändertagande och hälsa.
Livstil

-EN SPORT, BASERAD PÅ MÅNGA SPORTER

Tävling
(Bilden är tagen under tävlingen Gothenburg Throwdown 2014)

CrossFit är lika mycket sport som träningsmetod. CrossFit är den sport där man som utövare har som mål att bevisa sin totala fysiska prestationsförmåga: “The Sport of Fitness”

Vi tävlar i att mäta alla tänkbara fysiska färdigheter genom att bl.a. involvera moment och grenar från ett flertal andra sporter. T.ex:
– Tyngdlyftning, styrkelyft, friidrott, gymnastik, kettlebell sport, löpning, simning, cykling, m.fl.

Därtill läggs en mängd andra tävlingsmoment (och nya tillkommer hela tiden) och dessa blandas på ett sätt som i längden gör att man inte klarar sig med att endast vara riktigt bra på en av grenarna. Det unika med CF-tävlingar är också att tävlingsmomenten oftast förblir hemliga fram till några dagar innan start. Det gör att deltagarna måste träna inför alla tänkbara prövningar. CF som sport är väldigt ung och därför utvecklas och förändras den från år till år.

 

-EN SPRÅNGBRÄDA

Gymnastik
Det är så klart inte alla som gillar CrossFit. Många hittar dock rätt i sin träning genom att testa CrossFit och upptäcker hur kul det är med en viss del av träningsformen, som t.ex. kettlebellträning, gymnastik eller tyngdlyftning. Ibland blir det en bekräftelse på att det man tränade innan CrossFit var rätt för en och utgör motivation för att fortsätta sin träningsresa där man kom ifrån. CrossFit påverkar människor och utgör ofta en språngbräda i ens träningsliv. Ta språnget och se vart du landar.

”Texten är skriven av CrossFit Nordic och CrossFit Västkusten”

Läs även:
Vad är CrossFit – Del 1
Vad är CrossFit – Del 2 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar