Läs om våra coacher

CHRISTOFFER BIERICH
GRUNDARE / COACH

 

Jag älskar att testa och lära mig nya saker.

 

Min CrossFit-träning gör så jag kan fortsätta med nya sporter och aktiviteter då jag vet vad min kropp klarar av tack vare träningen.

Min träning började med konståkning och dans från att jag var 5 år.

 

Sedan har jag även åkt mycket skateboard och tränat friidrott under min uppväxt.

Jag har coachat inom mina idrotter sedan jag var ungdom och började som CrossFit-coach 2010.

 

Det roligaste med att coacha båda i både barn / vuxenträningen är att få se rörelseglädje och utveckling hos våra medlemmar.

 

”You miss 100 % of the shots you don’t take”

– Wayne gretzky

CHRISTIAN BIERICH
– GRUNDARE / COACH

 

När ni inte ser mig på CrossFiten är jag tillsammans med min fru och mina två grabbar.

 

Jag är väldigt nyfiken av mig när det kommer till träning och hälsa. Att testa nya sporter/träningsformer är något jag verkligen brinner för.

Att utmana sin kropp är något av det bästa jag vet, det är vad jag kallar livet!

 

Jag har som ni kanske förstår en bred träningsbakgrund men det var tennisen som blev mitt huvudfokus. Och genom tennisen fick jag möjligheten att plugga och spela i USA. Det var även på den vägen jag hittade CrossFiten 2008.

 

Jag började coacha tennis när jag var 15 år och sen dess har det aldrig slutat, men bytt ut tennisen till CrossFit sedan 2009.

Det roligaste med att coacha är att man får dela glädjen när någon utvecklas och det blir man aldrig trött på.

 

”Be the change you want to see in the world”

 

HANNE EVENBRATT
– COACH

Jag heter Hanne och bor i skogen vid en sjö med min man (coach) Martin.

När jag inte tränar, coachar, eller njuter av frisk luft och vacker natur jobbar jag som produkt- och produktionsutvecklingschef och utvecklar

bröstcancerdiagnostik samt stamcellsterapi mot broskskador.

 

Jag har tränat CrossFit sedan 2012 och coachat detsamma sedan 2013. Sedan jag gick ut Friidrottsgymnasiet har jag tränat och coachat i olika sporter från Jujutsu till Tikva (en form av yoga) och utbildat mig i kurser som Eleikos Strength Coach, PT via OPEX CCP m.fl.

 

Jag älskar att coacha och hjälpa till med allt från kost och livspussel till gruppträningar och individuella program från nybörjare till tävlingssatsande!

 

Det roligaste med coachningen är att se andras utveckling och hjälpa dem framåt! Den där känslan när polletten trillar ner för någon är oslagbar!

 

”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!”
– Pippi Långstrump

 

”Det är konstigt med mej. Jag kan så mycket!”
– Lotta på Bråkmakargatan

 

MARTIN EVENBRATT
– COACH

Martin Evenbratt. 40 år och gift med Coach Hanne. Idrottade inom framförallt friidrott och ishockey under hela barn- och ungdomen och gick Friidrottsgymnasium med inriktning mot mångkamp och stavhopp.

 

I vuxen ålder blev det väldigt sparsamt med sport då jag endast sporadiskt testade på lite olika rörelseformer såsom löpning, dans och kampsport.  Idrottandet tog ny fart vid 32 års ålder då jag började med CrossFit.

 

Idag tränar jag målmedvetet mot att hålla en hög nivå tävlingsmässigt inom masterkategorin/veteranklassen i Sverige, samt att kunna mäta mig mot internationellt motstånd inom samma kategori. Jag har förutom 3-årig friidrottsgymnasieutbildning, utbildning som instruktör inom Jujutsu samt CrossFit Level 1 från 2013, då jag startade som coach hos CrossFit Lerum (numera ”Lerumsboxen”).

 

Jag har aktivt coachat CrossFit sedan 2013 och hos CrossFit Västkusten sedan 2016. Jag inhämtar löpande mycket information kring träning och tävling från olika träningssidor och träningspoddar.

 

Jag trivs mycket bra med att coacha och tycker det roligaste är när någon överträffar sig själv, då vederbörande lyckas med något den tycker var mycket svårt eller inte trodde var möjligt.

 

”Det vill gärna bli bra” /Svärfar R.Å.

 

MORTEN BROBY
– COACH

Jag heter Morten och jag bor i Mölnlycke med mina två döttrar som är femton och sexton.

 

Själv är jag fyrtiofyra, känner mig som sextiofyra i början på träningen och tjugofyra efter träningen. Som alla andra spelade jag fotboll när jag var liten. Jag är så pass gammal att jag också spontanspelade några timmar om dagen och avbröt ibland för att äta eller gå på fotbollsträning.

 

Jag spelade också handboll och kom den vägen in på handbollsgymnasiet i Göteborg, vilket gjorde att jag flyttade hit ifrån Kalmar. Jag hittade Crossfit i Maj 2012.

 

Testade ett intropass, älskade min träningsvärk i överarmarna och insåg att jag vilat bort hundratals gympass genom åren. Jag skrev upp mig på guldmedlemskap på andra träningen och har fortsatt oavbrutet sedan den dagen.

 

Jag började coacha november 2018 och hade innan det coachat fotbollslaget i CrossFiti något år. Det bästa med att coacha är att höra folk säga: Nej! Det kan jag inte! Och jag hjälper till så att de kan. Att möta det leendet som kommer då, det är det roligaste med att coacha.

 

Att jag får vara en del av människors bästa timme den dagen. Jag är också fotbollstränare och de tjejerna älskar CrossFit och de tycker att fysträningen nu är rolig, vilket det absolut inte var på min tid.

 

Jag är glad att få vara en del av Crossfit Västkusten och den fina verksamhet som Christian och Christoffer byggt upp genom åren. Jag har nu följt de sen de var små lammkött och de har alltid varit professionella, men framför allt ständigt leende, varma och alltid brytt sig om hela människan. Föredömen i att skapa en kultur.

 

”Smärtgränsen?! Den skiter jag i.”

– Thomas Wassberg

 

”Varför bära kniv, när man kan sova sked?”

– Läst på en husvägg i Christiania

 

SANDRA FORNAZAR
– COACH

Jag heter Sandra & bor tillsammans med min man Thomas & våra två döttrar, Nathalie & Josefine i Landvetter sedan 13 år tillbaka.

 

Fått äran att bli ny coach på CrossFit Västkusten och ser fram emot många fler år. Jag har hängt i Boxen otaliga timmar de sista 7 åren jag varit medlem och älskar varje sekund. När jag inte är i Boxen hittar ni mig även på fotbollsplanen där jag är med och leder Lif10. Härligt att se hur även de yngre kämpar och utvecklas under åren.

 

När kvällen inte består av läxor, någon aktivitet för barnen eller mig hänger jag mer än gärna i köket med familjen. Bra mat och gemenskapen i köket är även det en stor del av vår vardag och viktigt i ett aktivt liv.

 

Jag har alltid tränat på något sätt, fotboll, Taekwondo, gym och Friskis & Svettis. Efter min andra dotter kände jag att det var dags för något nytt så 2013 testade jag CrossFit och blev totalt såld. Älskar varje timme i Boxen!

 

Det bästa med att coacha är att få sprida träningsglädje & pepp, se medlemmarna utvecklas & nå nya mål och ha kul när de tränar. Känna allt slit, motivation & framförallt glädjen & gemenskapen i Boxen. Det är verkligen någon speciellt.

 

”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad”

 

PIERRE HUBER
– COACH

44-årig pappa som gillar att lära sig nya saker hela tiden. Ofta anklagas att vara en hobbysamlare.

Jag är social och älskar att lära känna nya människor. Jag lever för vintern där jag får åka skidor med familjen. Och letar konstant nya sporter på sommaren som skall ge mig samma rush som skidor.

 

Jag har provat massa sporter genom mina år, och tränat en hel del på gym, där jag även varit Aerobics och Step-Up instruktör på 90-Talet Jag började träna crossfit 2014, efter att jag haft problem med min rygg i många år. Där jag upptäckte snabbt att CrossFit stärkte mig och i princip gjort att min rygg är näst intill återställd.

 

Efter några års träning så fick jag förfrågan om jag ville börja coacha och tog genast chansen för att utveckla mig själv ytterligare. Det bästa med coachningen är att se andra utvecklas, från att kanske komma in helt ny i boxen till att växa i sin teknik och brinna för träning och CrossFit.

 

”The Mountains are calling and I must go”
– John Muir

 

JOHANNA KJELBY
– COACH

Jag är en utåtriktad och sprallig person som känner att en aktiv livsstil är ett måste för mig. Att röra på mig och träna ger mig verklig glädje!

Jag är 32 år, har en son på 2,5 år och vi bor i Mölnlycke. När jag inte tränar eller jobbar,  umgås jag med min familj och mina vänner.

 

Jag har så länge jag kan minnas varit en aktiv person och alltid gillat att testat på nya träningsformer.

Har utövat framförallt dans, gymnastik, ridning,  thaiboxning samt gym träning.

 

Jag gick min första gym-instruktörsutbildning när jag var 18 år. Har sedan dess jobbat heltid med hälsa och friskvård  med reservation för studieuppehåll .

År 2012 hittade jag träningsformen CrossFit  och började som coach på CrossFit Västkusten 2014. Men strax därefter kom jag in på en dansutbildning i New York och flyttade dit, för att vidareutbilda mig inom dans.  Jag  blev efter utbildningen kvar i New York och  fick möjligheten att undervisa i dans,  gymnastik och martial arts på heltid.

 

Nu har jag flyttat tillbaka till Sverige och har börjat coacha på CrossFit Västkusten igen. Jag tycker CrossFit passar mig bra som träningsform då jag får mycket variation och utmaning i min träning. Det bästa med att coacha är mötet med alla olika människor och den goda gemenskapen.

 

Det går alltid att anpassa övningar så att alla kan känna sig delaktiga- det tycker jag är viktigt ! Samt att det alltid finns förbättringspotential vilken nivå du än befinner dig på.

 

”it’s all about the balance ”

-Kristian K

 

ANNA STRÖM
– COACH

Jag är 26 år gammal och uppvuxen i Mölnlycke, just nu arbetar jag som ekonomisk förvaltare för bostadsrättsföreningar parallellt med att läsa en masterutbildning inom Logistics & Transport Management på Göteborgs Universitet.

 

Jag har alltid gillat sport och spelade som liten fotboll många år. Jag har även ridit större delen av mitt liv och när jag var som mest aktiv tävlade jag en del i främst hoppning men även lite dressyr. Jag red även galopphästar i träning ett tag.

 

I januari 2014 hittade jag CrossFit Västkusten och har varit fast sen dess! Dels på grund av variationen man får i sin träning men även möjligheten till att kunna tävla vilket jag saknade efter att ha slutat tävla inom ridningen.

 

Jag började coacha hösten 2018. Det roligaste med att coacha är att se medlemmars utveckling över tid och att kunna dela glädjen när någon lyckas med en ny övning eller sätter tekniken perfekt i något lyft.

 

”Hur många gånger har du ångrat ett träningspass?”

 

ANDERS BERGHALL

– COACH

 

Jag har tränat CrossFit sedan 2009. Började med bröderna Bierich i deras pappas garage och har hängt med sedan dess.

 

Efter några år startade jag Onsdagsklubben för medlemmar som vill utmana sig lite mer, både fysiskt men även intellektuellt.

 

Det roligaste med att coacha är att se medlemmars utveckling och att dom klarar av mer än dom tror.

 

”3,2,1….Mazarin”
– Onsdagsklubbsdirektören

 

MALIN LJUNGREN

– COACH

 

Jag heter Malin. Just nu studerat jag Hälsopromotionsprogrammet med inriktning kostvetenskap vid Göteborgs Universitet (examen 2021).

Bor i Mölnlycke ihop med min sambo Carl Philip och våra två barn: Ada (född -14) och Alvar (född -18).

 

Jag är en rastlös själ som älskar när saker går snabbt och effektivt. Jag ogillar att vänta på andra och är expert på att glömma saker.

 

Jag har spelat fotboll sedan 8 års ålder och därmed gedigen bank med rehabtimmar. Styrketräning sedan 20år tillbaka.

Introducerades till CF 2014 men var inte redo att släppa gymmet förrän 2019 då till fördel för CF Västkusten. Coachat fotbollslaget, vännerna och grannarna.

 

Det bästa med coachningen är att vara en del i människors utveckling och samtidigt utveckla min egen förmåga.

”Don’t let perfect get in the way of good”

 

NIKLAS PERSSON
– COACH

Jag är 34 år och jobbar som elektriker. Uppvuxen och bor i Mölnlycke.

Det som la grunden för mitt tränande var simning, jag simmade många år i min ungdom.

Efter det så har jag sporadiskt gymmat tills jag hittade CrossFit.

 

Har nu tränat i fem år och gått bredvid senaste året för att nu börja coacha.

 

Det roligaste med att coacha är att se medlemmarnas utveckling. Kan jag hjälpa till med det så är mina mål nådda med min coachning.

 

”Challenges are what makes life interesting and overcoming them is what makes life meaningful”
– Joshua J. Marine


ANNIE DAVIDSSON
– COACH

Jag är tjejen som älskar utmaningar! Tidigare jobbade jag i försvarsmakten, det var där jag för första gången blev introducerad till CrossFit.

Träningen gjorde jobbet lättare och övningarna med försvaret var plötsligt inte lika fysiskt ansträngande. Mitt jobb idag är inte riktigt lika spännande, då det mesta dels består av timmar framför datorn.

Men även på mitt nuvarande jobb håller jag idag CF inspirerade pass och har fått möjligheten att introducera denna underbara sport för fler personer!

Jag har tränat CF periodvis sen 2013, ibland har jag fått idéer om att satsa på löpning men rätt snart hittat tillbaks till CrossFit. Jag har coachat i snart 2 år, men varit instruktör på andra ställen innan dess.

Just nu dyker jag upp mer sällan då jag agerar vikarie-coach. För mig är det absolut viktigaste att ha ett roligt pass. Men eftersom jag älskar att utmana mig, så blir de oftast jobbigt på köpet.

Att få vara coach i en sport man själv brinner för, ger mig massa energi! Jag hoppas kunna förmedla glädjen i sporten till andra.

Det bästa med att vara coach är möjligheten att utmana och hjälpa andra att utvecklas och sedan se resultaten, vilken inspiration!

”ANNIE” For time:
50-40-30-20-10
Double unders
Situps

Min favorit wod är Annie, delvis på grund av namnet men också för att D.U var den enda övningen jag kunde sen dag ett när jag började med CrossFit.

”No pain, no gain”

”Och ska vi ta en runda till?”


LINA ALLLEBORG
– COACH

Jag är en tjej med mycket energi som älskar att ta i!

Från början var jag en hästtjej men när jag var runt 16 år blev styrketräning en större del i min vardag.

År 2015 blev jag gruppträningsinstruktör och utbildade mig även till PT.

Jag har hållit gruppträningspass sedan dess och älskar verkligen att se människor glädjas åt träning.

Det bästa med CrossFit och är man får allt på samma gång – flås, styrketräning och gemenskap!

“Make it a lifestyle, not a duty”